VÄXTHUSET

Har du en scenkonstnärlig idé som du gått och funderat på? En skiss på en text, ett performance, en koreografi, en scen du vill spela eller regissera? Kom och testa den på en av våra växthusträffar!

 

UNGATURS NÄSTA VÄXTHUSTRÄFF ÄGER RUM SÖNDAG 11 FEBRUARI KL 14.00 – 17.00 I SKARPNÄCKS KULTURHUS! 

 

GRATIS, INGEN FÖRANMÄLAN KRÄVS, VI BJUDER PÅ FIKA! 

 

PÅ SCEN:

 

CHARLIE WINBLADH OCH OLIVIA BJÖRNER

Charlie och Olivia är 17 år och går andra året på Stockholms Estetiska gymnasium. De skriver just nu på sin första pjäs tillsammans, inspirerad av spelet Cluedo. ”Fyra personer i överklassmiljö befinner sig på en invigningsfest för ett nytt hotell. Intrikata relationer, en företagshemlighet och ett mord – vem är den skyldiga?”

Charlie och Olivia har skrivit manus sedan i höstas och medverkar i VÄXTHUSET för tredje gången för att läsa och testa vidare kring manus och uppsättningsidéer.

 

MAX HELLSTRÖM

Info inom kort.

 

MATHILDA MALMSTRÖM// MELKER & JAG

Mathilda är 21 år och studerar Teatervetenskap på Stockholms universitet för att någon dag nå till sin drömom att bli manusförfattare och regissör. I VÄXTHUSET deltar hon för andra gången med pjäsen Melker & Jag som hon arbetat fram på Ung Scen Lab på Ungscen/öst. Mathilda vill fortsätta att utveckla verket under kommande år och deltar i UngaTurs mentorsskapsprogram 2018.

 

Melker & Jag är en pjäs om att inte känna sig hemma i sin egen kropp och Melker som vet och har alltid vetat att den kropp han föddes in i inte är hens egen. Tvungen att använda sig av sitt yttre för att stänga ut all skada, använda sig av sin bästa kompis för att motbevisa sig själv och andra. Men i sitt rum är Melker sig själv, men hur påverkas det när hen flyttar ihop med sin fästmö och barndomskärlek Katta? När någon hen älskar plötsligt inkräktar på den enda platsen som hen kan vara sig själv.

 

Under träffen kommer delar av manus att läsas upp  och publiken inbjuds till att diskutera frågor kring pjäsens tematik, trovärdighet, målgrupp och berättarperspektiv.

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

VÄXTHUSET är ett nytt projekt inom UngaTur som vänder sig till dig som är mellan 16 –25 år.

 

VÄXTHUSET är just vad ett växthus är – ett utrymme där saker kan gro och växa i en skyddad miljö. Det är till för unga personer som vill utvecklas konstnärligt. Poängen med VÄXTHUSET är att du kommer till oss med en idé som inte är färdig. Det kan vara en tanke, ett ord, ett danssteg. Syftet är att du ska ha chans att utvecklas konstnärligt med hjälp av feedback utifrån i ett tidigt skede i ditt skapande.

En växthusträff fungerar som en öppen scen med en enkel föranmälan. På plats får du testa att framföra din idé för en liten publik varav konstnärer från UngaTur alltid är en del av den. Publiken kan efter ditt framförande ge dig den feedback du önskar. Du är sedan välkommen tillbaka på flera träffar där du kan visa vidareutvecklingen av ditt verk. Det finns också möjlighet att anmäla sig till VÄXTHUSETS mentorsprogram, där du kan få handledning av konstnärer utvalda av UngaTur. (Mentorsprogrammet har ett begränsat antal deltagare per år, men alla är välkomna att söka.)

 

KOMMANDE TRÄFFAR: 

11 feb, Skarpnäcks kulturhus
11 mars, Turteatern
8 april, Skarpnäcks Kulturhus
13 maj, Turteatern
3 juni, Skarpnäcks Kulturhus

 

Alla träffar äger rum kl 14-17.

 

Anmäl dig/er till våra framtida träffar genom att mejla vaxthuset@ungatur.se
där du/ni beskriver vem du/ni är, vad du/ni har för idé och vad som behövs i teknikväg. 

 

VILL DU VARA MED SOM PUBLIK OCH GE FEEDBACK TILL ARTISTERNA? KOM PÅ DÖRREN ELLER MAILA bokning@ungatur.se! EVENTET ÄR HELT GRATIS! 

 

VÄXTHUSETs  syfte är att lyfta fram och stötta framtidens scenkonstnärer. UngaTur har sedan starten fungerat som plantskola för unga konstnärer varav många idag arbetar som framgångsrika scenkonstnärer runtom i landet. För att lyfta detta ändamål till en ny nivå lanserar nu UngaTur VÄXTHUSET, inspirerat av liknande koncept på bla. Battersea Arts Center i London.

 

VÄXTHUSET drivs med startstöd från Kulturbryggan och samarbetar under 2018 med Skarpnäcks Kulturhus.

 

Spara

Spara

Spara