TILLGÄNGLIGHET

2018/05/15

För UngaTur är det viktigt att alla kan komma och hänga med oss. I och med att vår verksamhet kan hålla till på både Turteatern och på olika gästspelsscener kan tillgängligheten se olika ut för våra föreställningar. Nedan hittar ni information om lokalerna på Turteatern samt generell information om vår tillgänglighet. Vid ytterligare frågor kan ni höra av er till info@ungatur.se eller 072-3884087

 

Syn: I regel har vi inte resurser att syntolka våra föreställningar. Vi välkomnar självklart grupper som har med sig egen syntolk.

Hörsel: Hörselslinga saknas i lokalerna på Turteatern. Se enskild föreställning för information om hörselslinga på gästspelsscen. I regel har vi inte resurser att teckentolka våra föreställningar. Kontakta oss om ni är en grupp som har möjlighet att ha med egen teckentolk.

Språk: Våra föreställningar spelas på svenska. I regel används samtida svenskt tal-och skrivspråk. Om du kommer med en grupp med begränsade språkkunskaper i svenska finns det språkstöd att ladda ner i pdf (se enskild föreställning för information).

Ibland förekommer grovt språkbruk, se enskild föreställning för information.

Åldersgräns: Rekommenderad ålder är generellt från 12 år, se dock enskild föreställning för ytterligare information.

Höga ljud, starkt blinkande ljus, teaterrök: I många av våra föreställningar förekommer effekter. Se enskild föreställning för information om dess innehåll av effekter.

Tillgänglighet för rullstol gästspelsscen: Vi strävar efter att samtliga av våra gästspelsscener har tillgänglig entré, scenrum och lokaler för rullstolsburna. OM scenen vi spelar på inte kan uppfylla dessa krav skriver vi tydligt ut det i föreställningens information.  

Tillgänglighet för rullstol Turteatern:

Turteaterns stora scen har en gradäng med 90 sittplatser. Främre raden har flyttbara stolar där plats för rullstol eller permobil kan beredas.

Turteaterns lilla scen har en mindre gradäng med max 40 – 50 sittplatser. Främre raden har flyttbara stolar där plats för rullstol eller permobil kan beredas.

Det finns en separat entré (165 cm bred) med ramp för att komma in till teatern. Entrén måste öppnas från insidan. Det finns även en bärbar ramp vid huvudentrén.

Dörren in till scenrummen är utan tröskel och dörrarna går att ställa upp.

Tillgänglig toalett finns med bred dörr (90 cm), armstöd och lågt handfat.

Det finns handikapparkering på Turteaterns baksida.

 

Övrig information:

Vid vissa tillfällen kan performance utspela sig på Kärrtorps torg. Ytan på torget är plan och är tillgängliga för samtlig publik. 


Ledsagare: UngaTur har ingen ledsagare för publik med syn-eller rörelsenedsättning på plats men en publikvärd och/eller föreställningstekniker som är instruerar publik och eventuell ledsagare om programpunktens förutsättningar och innehåll. Ledsagare har alltid fri entré.