TILLGÄNGLIGHET

2017/02/20

För UngaTur är det viktigt att alla kan komma och hänga med oss. I och med att vår verksamhet kan hålla till på både Turteatern och Reflexen finns information om båda lokalerna.  Nedan hittar ni information om parkering, ingångar och annat smått och gott. Vid ytterligare frågor kan ni höra av er till info@ungatur.se.

Tillgänglighet Turteatern:

Turteaterns stora scen har en gradäng med 90 sittplatser. Främre raden har flyttbara stolar där plats för rullstol eller permobil kan beredas.

Turteaterns lilla scen har en mindre gradäng med max 40 – 50 sittplatser. Främre raden har flyttbara stolar där plats för rullstol eller permobil kan beredas.

Det finns en separat entré (165 cm bred) med ramp för att komma in till teatern. Entrén måste öppnas från insidan. Det finns även en bärbar ramp vid huvudentrén.

Dörren in till scenrummen är utan tröskel och dörrarna går att ställa upp.

Tillgänglig toalett finns med bred dörr (90 cm), armstöd och lågt handfat.

Tillgänglighet Reflexen:

Reflexens scen har en fast gradäng, med fasta säten. Salongen har plats för två mindre rullstolar. Plats kan beredas vid främre radens kanter.

Entrén är 100 centimeter bred och kan öppnas upp till 180 centimer.

Det finns inga trösklar in till scenrummet.

Toaletten är tillgänglighetsanpassad.

Övrig information:

Hörselslinga saknas i lokalerna på både Turteatern och Reflexen.

Det finns handikapp parkering på teatrarnas baksida.

Vid vissa tillfällena kan performance utspela sig på Kärrtorps torg. Ytan på torget är plan och är tillgängliga för samtlig publik.

UngaTur har ingen ledsagare för publik med syn-eller rörelsenedsättning på plats men en publikvärd och en föreställningstekniker som instruerar publik och eventuell ledsagare om programpunktens förutsättningar och innehåll Ledsagare har alltid fri entré.

Rekommenderad ålder är för det mesta från 13 år, se dock enskild föreställning för ytterligare information.