MARDRÖMMAR

marDrömmar är en föreställning som bygger på ensemblens erfarenheter av att lämna hem och familj och fly till Sverige, samt våra drömmar – och mardrömmar – som är högst närvarande i vår nya situation.

Det var en gång ett barn som gick över världens gränser. Gick över osynliga trådar och hinder. Barnet gick trots blödande fötter. Gick ifrån trygghet, gick från sitt hem. Tänk vilket mod, tänk vilken kraft. Tio individer flyr från sina hem. Drömmer. Längtar. Saknar. En färgglad, brokig skildring av tio individers drömmar – och mardrömmar.”

 marDrömmar är en cirka 30 minuter lång föreställning i collageform som spelas inomhus. Föreställningen består främst av fysisk teater med har språkliga inslag i form av svenska, dari, persika och turkiska och är således tillgänglig oavsett språk.

KÖP BILJETTER PÅ KULTUBILJETTER HÄR

VERKET är en teatergrupp som bildades i augusti 2016 av Hanna Roth och Alexandra Ljungkvist Sjölin, och består av främst nyanlända ungdomar. Vårt arbete utgår från den fysiska teatern, som ger möjlighet till kommunikation, trots olika språk och bakrund. Vår styrka ligger i det kollektiva arbetet och vi strävar efter att skapa ett sammanhang där alla i gruppen upplever meningsfullhet, samt möjlighet att genom konstnärligt arbete uttrycka sig.

 VERKET har ett samarbete med Filosofiska i Skarpnäck, där vi träffas och repeterar, samt med Pantomimteatern, där premiären av marDrömmar ägde rum.

Medverkande: 
Mohammad Mosavi
Saro Zandi Charkheh Bayan
Ali Husseini
Alexandra Ljungkvist Sjölin
Murteza Hussaini
Alikhan Mirzai
Mustafa Sahel
Rahim Forghani
Hanna Roth
Mahdi Abassi
Alireza Hosseini 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.