Lite visste dom – en scenkonsthändelse om fakta

UngaTurs scenkonsthändelse Tänk på avståndet är redo för sitt nästa publikmöte.

Lite visste dom är en guidad visning av ett historiskt rum. I vår samtid finns det mängder av historiska dokument, urkunder och beskrivningar som vi förhåller oss till. Bilder, texter, skyltar, monument, byggnader, minnen, kuriosa och fakta bildar en samlad kunskap om världen som vi ärvt från tidigare paradigm. För att inte vara blinda för våra förfäders närsynthet måste vi revidera historien med jämna mellanrum! Vi spolar tillbaka till 1774 och klipper bort Adolf Fredriks kyrka som byggdes på Holländargatan. Vi bereder istället plats för Cheops pyramid som faktiskt stod precis i korsningen Sveavägen–Adolf Fredriks kyrkogata–Holländargatan–Kammakargatan långt före Adolf Fredrik ens var en liten cell med svans sin fader Gustav III:s testiklar. Det var på den tiden då giraffer ännu kunde synas dra kärror längs med landsvägarna. I synnerhet drog girafferna de tunga kärrorna med ölbuteljer som skulle levereras till stadens alla värdshus. Det finns så mycket som utelämnats ur historieskrivningen till förmån för dåtidens Se&Hör-tidningar och makthavares mode-ideologi.

UngaTur letar sig tillsammans med publiken ner i minnenas arkiv och ger er en unik site-specific scenkonsthändelse. Ni som publik behöver bara luta er tillbaka och känna vinden av historiens vingslag runt era öron. Minervas uggla flyger först i skymningen!

Publika visningar på Kebab House/ABF-huset Sveavägen 41 i Stockholm: Fredag den  24/4 klockan 17.30 – 18.15 samt 19.30 – 20.15. Visningen är en halvtimma följt av en kvarts publiksamtal. Inget inträde. Dock frivilliga kontanta donationer efter händelsens slut. Händelsen presenteras i samarbete med ABF Stockholm och spelplatsen är i en lokal som ABF tillhandahåller.
För att delta i Lite visste dom som visas på Kebab House/ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm boka HÄR

34907_l