Kultur in action – the game

”Spelets mål: Kultur in action går ut på att köpa, hyra ut eller sälja scenkonstkultur på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Vinnare är spelaren som blir ägare till hela stadens scenkonstutbud eller som vid spelets avslutning är rikast och äger flest privatteatrar OBS!!! Det klassiska Kultur in action-spelet har fått ett nytt utseende och en ny spelpjäs (framröstad av fans över hela världen). I den nya utgåvan får du också speltips från Kulturministern, men som vanligt handlar det om att köpa och sälja, snabbt bli rik och äga allt!”

Du tvingas kanske köpa skogsperformance i högdalen, kommer förmodligen inse att amatörteatern inte genererar så höga ägarintäkter, bli desperat och köpa många billiga frigrupper för att eventuellt höja kulturellt kapital i brist på ekonomiskt, eventuellt investera i en säker institution som kassako eller så satsar du hela kapitalet på de finaste privatteatrarna – de ger bäst avkastning. Men lite vet vi om hur just din speltyp kommer agera. Spelet kräver dock att det kulturella och ekonomiska kapitalet måste mätas i adresser, gestaltningsuttryck och publiksiffror. Annars kan ju ingen vinna!

Vad händer om du får några kulturarbetares kroppar till ditt förfogande för en live-monopolrunda? Deras kroppar lyder spelets regler, det enda du behöver göra är att tillsammans med dina medspelare kasta tärningen och vara en smula strategisk om du vill vinna! Välkommen till spelkväll med UngaTur.

Publika spelrundor sker på Kebab House/ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm, Lördag 2/5 klockan 13.00 – 14.00 samt 15.00 – 16.00. Spelomgången är ca 40 minuter följt av en kvarts publiksamtal. Inget inträde. Dock frivilliga kontanta donationer efter händelsens slut. Händelsen presenteras i samarbete med ABF Stockholm och spelplatsen är i en lokal som ABF tillhandahåller. Boka via länken HÄR eller sms:a 070-799694.

v3