Kära skolpublik!

UngaTur är en fri teatergrupp med fokus på målgruppen 12 – 25 år.

Vi vill ge den unga publiken en teaterhändelse som väcker deras sinnen, känslor, nyfikenhet och intellekt. Vår vision är att spränga gränserna för vad scenkonst för unga kan vara och ta tillvara på målgruppens omstörtande potential!

 

PROCESS: I vår konstnärliga process arbetar vi kollektivt, experimentellt och målgruppsfokuserat för att ta fram relevant scenkonst som skapar känslomässig identifikation hos en ung publik. Genom intervjuer, publikfeedback och workshops med referensgrupper ur vår målgruppsålder utvecklar vi vårt arbete i dialog med vår publik.

PEDAGOGIK: För varje föreställning utformar vi en lärarhandledning där synopsis för föreställningen finns samt lärarmaterial med praktiska övningar och diskussionsunderlag så att ni kan arbeta med föreställningens innehåll och tematik i klassrummet efteråt.

PUBLIKMÖTE: När ni kommer till oss möts ni alltid av en publikvärd som välkomnar publiken och ger information som är specifik för föreställningen; hur lång den är, om den innehåller höga ljud, vart toaletter finns etc. Efter föreställningen har vi alltid en uppsamling så att elever får möjlighet att ge konkret muntlig och skriftlig feedback enligt metod som vi instruerar i, ställa frågor eller prata allmänt om upplevelsen.

TILLGÄNGLIGHET: För UngaTur är det viktigt att alla kan komma och hänga med oss. I och med att vår verksamhet kan hålla till på olika ställen ser tillgängligheten lite olika ut beroende på plats. Läs mer om förutsättningarna i våra lokaler i Kärrtorp här:  http://ungatur.se/tillganglighet/

AKTUELLA SKOLFÖRESTÄLLNINGAR

 

INFORMATIONSBLAD
Se trailer och utdrag ut föreställningen HÄR
Speltid: 70 minuter
Spelperiod: VT19 och HT19 i Stockholms län och nationellt.
Publikantal: 40 st

Målgrupp: Åk 8-gymn
Pris turné: 10 000 SEK fest. 1, 6 000 SEK förest. 2 samma dag
Mått: 7,7 meter bred, 6 meter djup, 3 meter hög
LADDA NER LÄRARHANDLEDNING

 

INFORMATIONSBLAD
Lyssna på utdrag ur föreställningen HÄR.
Speltid: 45 minuter
Spelperiod: Vecka 38-43 i Stockholms stad. VT19 och HT19 Stockholms län och nationellt.

Publikantal: 30 st
Målgrupp: Åk 6-7
Pris turné: 10 000 SEK förest. 1, 6 000 SEK förest. 2 och 4 000 SEK förest. 3 samma dag
Mått: 7 meter bred, 8 meter djup, 3 meter i takhöjd
LADDA NER LÄRARHANDLEDNING

 

FÖR SKOLOR I STOCKHOLMS STAD

Stockholms stad tillhandahåller Kulanpremien till Stockholms förskolor och skolor om 50 kr per barn. Vill du boka en skolklass bokar du därför på följande sätt:

  1. Bokning görs via mail; info@ungatur.se eller tel 0723-884085.
  2. Gå in på Kulans hemsida och boka Kulanpremien för aktiviteten. Är du ny bokare behöver du en bokningskod, för det kontaktar du kulan@stockholm.se
  3. Du får efter några dagar en bekräftelse på att dina biljetter är bokade med Kulanpremien vilket ger en subvention på 50 kr per barn.

    Läs mer om hur Kulan fungerar HÄR.

 

FÖR SKOLOR OCH ARRANGÖRER I STOCKHOLMS LÄN
UngaTur har beviljats landstingssubventioner via Scenkonststöd, vilket innebär att vi kan erbjuda föreställningar för kommuner inom Stockholms läns landsting våra föreställningar till subventionerat pris.

Scenkonststöd innebär att landstinget täcker 50 % av föreställningskostnaden, plus reseersättning vid turné. Övriga 50 % täcks av den kommun/skola som bokar föreställningen. Scenkonststödet gäller 25 av länets 26 kommuner, ej Stockholms stad.

Kontakta oss på info@ungatur.se eller 0723-88 40 85 om du vill veta mer eller diskutera upplägg.

FÖR SKOLOR OCH ARRANGÖRER NATIONELLT
All praktisk turnéinformation finns på Scenkonstportalen. Eventuella subventioner ges av regionens teaterkonsulent [Riksteatern]. Kontakta oss på info@ungatur.se för mer information.