FÖR SKOLOR

BOYS DON’T CRY

Spelar 12 augusti till och med 9 september

Hur gör en när en inte kan sortera, kontrollera eller sätta ord på sina känslor? När en längtar efter närhet men inte riktigt vågar? Eller när ledsamheten förvandlas till ilska?

BOYS DON’T CRY bjuder in besökaren till ett intimt scenrum inspirerat av en elektronisk värld. Där får vi möta två bröder med en gemensam förlust, två vänner i ett avgörande ögonblick och två skådespelare som försöker minnas och förstå. Läs mer om föreställningen här

Med föreställningen vill UngaTur inte bara göra ett inlägg i debatten om machokultur utan också erbjuda en konkret lösning hur en kan arbeta med attitydförändring och normbrytning. Genom ett samarbete med den feministiska organisationen MÄN har vi tagit fram en handledning för efterföljande samtal som ger pojkar redskap att bejaka och kommunicera känslor.

Nedan finner ni den pedagogiska handledningen, som kan användas gruppvis i klassen. Klicka på länken så kan ni lätt ladda ner eller skriva ut materialet.

BOYS DON’T CRY – Lärarhandledning från MÄN

BOYS DON’T CRY – Lärarhandledning från MÄN Power Point

 

UngaTur presenterar BOYS DON’T CRY

Film av: Rebecka Holmström
Medverkande: Aurelia Le Huche, Binyam Haile och Joel Dannerup

Kulanpremien

Stockholms stad tillhandahåller Kulanpremien till Stockholms förskolor och skolor om 50 kr per barn. Vill du boka en skolklass bokar du därför på följande sätt:

1. Bokning görs via UngaTurs verksamhetsledare Siri Nyke på siri.nyke@ungatur.se eller tel 070-7996946

2. Gå in på Kulans hemsida och boka Kulanpremien för aktiviteten. Är du ny bokare behöver du en bokningskod, för det kontaktar du support@kulturdirekt.se

3. Du får efter några dagar en bekräftelse på att dina biljetter är bokade med Kulanpremien vilket ger en subvention på 50 kr per barn.