Du undrar kanske varför du lyssnar på det här? Du lyssnar för att jag ska berätta hemligheten om universum. För att förstå den måste du bli jag ett tag. Det är ganska tungt, det har hänt en sak.

 

I BETWEEN möter vi Ana, som nyligen förlorat en vän. Publiken får tillsammans med Ana färdas ut i människans grundläggande frågeställningar om den egna existensen i förhållande till tid, rum och sorg.

 

BETWEEN spelas i ett intimt scenrum där publiken genom hörlurar, rörelser och ett perspektivförskjutande narrativ får bli Ana en stund. Hur är det i hennes flickrum, hur känns minnet av skolgården och vad händer egentligen i din egen handflata?

 

I BETWEEN fortsätter UngaTur arbetet som påbörjades i 2015 års produktion DU VET HAVSDJUPEN där vi tillsammans med Anne Jonsson och Moa Backman undersökte flickskapet. I år arbetar vi vidare med Anne Jonssons och Moa Backmans idé i BETWEEN, med Emma Palmkvist som dramatiker och dramaturg, och Anne Jonsson som regissör.

 

Föreställningsdatum
Torsdag 25 oktober 19.00
Måndag 29 oktober 18.00
Tisdag 30 oktober 19.00
Onsdag 31 oktober 19.00
Lördag 3 november 18.00
Söndag 4 november 16.00

 

Köp biljetter HÄR

 

Tidningen Årsta/Enskede om BETWEEN –> HÄR.

Ursprungsidé och koncept: Anne Jonsson och Moa Backman
Regi: Anne Jonsson
Dramatiker och dramaturg:Emma Palmkvist
Medskapare och aktör: Lisen Rosell
Ljuddesign och kompositör: Tanya Byrne
Ljussättning och teknik: Olle Axén
Körteknik: Sanna Adibzadeh och Freja Forsström
Producent: Siri Nyke
Kommunikatör: Carolina Oscarsson
Produktionspraktikant: Julie Finnved
Grafisk design: Lisa Dalenius
Konstnärlig ledning UngaTur:
Aurelia Le Huche

 

OM REGISSÖR ANNE JONSSON
Anne har tidigare arbetat för bl.a. Masthuggsteatern i Göteborg, Unga Klara och Teater 3 i Stockholm. Anne är utbildad mimare vid Ecole de mime Corporel Dramatique i London och har en masterexamen i regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst från Stockholms konstnärliga högskola (2013 – 2016). Annes senaste regiuppdrag var När knoppar brister av Moa Backman som hade premiär i januari 2018 på ung scen/öst.

 

OM DRAMATIKER OCH DRAMATURG EMMA PALMKVIST
Emma utexaminerades från ifrån Stockholms Dramatiska högskola 2017 och har skrivit för Värmlandsteatern och Östgötateatern, medverkat i NyText! och flertalet novelltävlingar.

 

OM MEDSKAPARE OCH AKTÖR LISEN ROSELL
Lisen Rosell är skådespelare som rör sig mellan teater och koreografi. Hon var senast medskapare till “Grottbjörnens folk” på Turteatern och “Cuteness Overload” på Kulturhuset stadsteatern. Lisen är medlem i ÖFA-kollektivet och har satt upp föreställningar på bl.a. Uppsala Stadsteater och ZebraDans. Tidigare har hon varit skådespelare i produktioner för barn och unga på bl.a. Unga Klara, Stockholm stadsteater Skärholmen och Teater Tre.

 

OM LJUDDESIGNER OCH KOMPOSITÖR TANYA BYRNE
Tanya Byrne har sedan 2005 varit verksam som musiker inom experimentell elektronisk musik och multidisciplinär konstnär. Hon har arbetat med bland annat scenografi, videoprojektioner för scen, grafisk design, musikvideoproduktioner och ljuddesign för scen och radio. Tanya är för närvarande student i ljuddesign vid Stockholms Dramatiska högskola och tar sin examen våren 2019.